Skab personlige forandringer

Nervøs for at sige goddag til din skygge?

Læsetiden er: 2 minutter

Nej nej nej! Dét har jeg slet ikke lyst til.

Det orker jeg ikke at snakke om. Det gør alt ondt. Det kommer ikke til at hjælpe noget. 

Måske har du hørt, at vi mennesker alle har en skyggeside. Nogles skygge er stor. Andres mindre. Skyggens størrelse, farve og dybde afhænger som udgangspunkt af, hvor følelsesmæssigt sunde og afbalancerede, vi er. 

Vores skygge er populært sagt alt det, vi ikke har lyst til, at vi osse indeholder.

Skyggen er dine traumer, dine følelsesmæssige sår, oplevelser eller hændelser, du ikke har bearbejdet. Som du har vendt ryggen. Er løbet væk fra.

 

Eksempler på din skygge kan også være:

1. Det du ikke føler dig fri til at være

2. Det du skjuler

3. Det du fornægter

4. Det du skammer dig over.

5. Det du ikke vil være.

6. Det du undertrykker

7. Det du ikke kan udstå i andre

8. Det du ikke føler dig besat af i andre

9. Det du ikke ønsker at være

10. Det der begrænser dig i at få det, du drømmer om eller ligefrem længes efter.

 

Som udgangspunkt er vores skygger usynlige for os. Derfor kaldes det skygger. De eksisterer i mørket. Og der er ikke bevidst lys på det, der eksisterer i skygge.

 

Men sker der noget ved at have skygger? Hvorfor skal man kigge på dem? Have dem frem i lyset?

 

Jo, det er der faktisk ret gode grunde til. For skyggesider har den rigtigt kedelige evne at forhindre os i at være hele. Autentiske. Frie og lykkelige.

 

Når vi ikke er bevidste om vores skygger. Når vi ikke har kigget på dem. Det er nemlig skyggen, der spænder ben for os. Så vi ikke får ageret på de små og store ting i tilværelsen, vores indre instinktivt ved er rigtigt for os. Man kan sige, at det bliver skyggen, der træffer beslutningerne for os. Og det kan have store konsekvenser for vores relationer, kærlighedsliv, familieliv, børn, på jobbet, vores helbred, økonomi og et hav af andre aspekter af tilværelsen.

 

Når vi har mod møde vores skygger. Når vi har mod til se alt det i øjnene, som vi ikke bryder os som i os selv, åbner vi op for en helt ny dimension

Tilværelsen får flere nuancer og facetter. Vi slipper af lænkerne, der har holdt os nede og tilbage. Vi har mulighed for at opleve, at vi kan agere ud fra, hvad der er rigtigt for os. Vi kan slutte fred med os selv – og vores skygger, for de er ikke længere farlige. Og vi bliver hele og frie og autentiske igen. Præcist som det var meningen helt fra start

Hvad holder dig tilbage?

 

Selvkærlighed er mod, sved og tårer. 

❤️

Skærmbillede 2020-06-19 kl. 13.10.12