Den Skjulte Narcissist

Lær at spotte en narcissistisk forælder i børnesager

Læsetiden er: 4 minutter

Ved du egentlig, hvordan en narcissist ser ud?

Mange tænker ubevidst på narcissister og giftige personer, som nogle man let kan skelne fra andre personer. Enten har de en ubehagelig fremtoning i deres fysiske eller også er de ubehagelige eller truende verbalt. 

Men sådan forholder det sig sjældent.

Og det kan forvirre os alle. Og det kan koste uheldige eller ulykkelige afgørelser, hvis eksempelvis man i det offentlige system som feks. Familieretshusene eller Børne/unge-afdelinger ikke formår at se gennem en narcissists maske.

 

Men skæld ud har en effekt som du måske ikke har overvejet før

Definitionen på et usundt parforhold er ganske bred. Og det handler i sidste ende om, hvad den enkelte vil leve med og i. 

 

Men der er alligevel nogle kendetegn, som er tilstede i det usunde parforhold.

Du har ofte fysiske symptomer som eksempelvis uro i maven, hovedpine, søvnløshed eller problemer med at sove. 

Du er følelsesmæssigt presset, fordi du ikke bliver mødt eller respekteret af din partner. Du oplever, at I ikke kan finde løsninger på jeres parforholdsmæssige uoverenstemmelser eller udfordringer. Du opdager, at løgn og fortielser er en del af jeres relation. Du er ensom i parforholdet. Også selvom I er i samme rum. Du slår krøller på dig selv for at få enderne til at nå sammen. For at I skal få det til at fungere. Og for at din partner skal se dig, respektere dig, elske dig. 

 

 

dgdfg

Kvinder i parforhold der ender usunde, destruktive og dramatiske findes overalt i samfundet. Det kan være den smukke kvinde med egen virksomhed og med beundret mand og 3 bedårende børn fra den lige så smukke villa i det fashionable kvarter. Det kan være den hjælpsomme sygeplejerske eller lærer med håndværkermanden og 2 mindreårige børn i det anonyme parcelhus i udkanten af byen. Eller det kan være hende, der ikke har hverken økonomisk eller følelsesmæssig overskud til at kæmpe sig igennem dagen i sin og partnerens lille lejlighed i et bro-kvarter i en større provinsby.

 

Kort sagt. Du kan IKKE regne ud, hvem der lever i et destruktivt parforhold.

Hvorfor?

Fordi 

 

 

dgdfgsd

Starten af en romantisk relation er vigtig. Alt afgørende. 

For det viser sig nemlig, at der i starten af en usund relation altid er tegn. Giftige dryp af en væremåde eller adfærd, som din date eller nye kæreste udviser, og som vores ubevidste indre faktisk godt ved giver en underlig uro i vores mave. Vi kalder dem ofte røde flag.

Men af forskellige årsager vælger vi at overhøre dem. Allerede fra første færd.

Vi vælger at neglisere flagene. Og dermed kan vejen til et forhold, der tilsidst ender med at give dit smerte og hjertesorg være banet.

Det kan være, at din date eller kæreste overskrider dine grænser (både følelsesmæssigt eller fysisk). At han ikke respekterer dine ord, din mening, behov eller når du udtrykker, hvad du gerne vil og ikke vil. Det kan være, at hans ord og løfter bare er tomme. Og at der aldrig er handling bag det, han (gentagende gange) siger og lover. Det kan være, at han taler med to tunger og faktisk ikke er helt færdig med sin ekskone eller ekskæreste. Og dermed ikke klar til en ny relation. At han bilder dig ind, at han har de samme drømme for jer, et parforhold eller tilværelsen, og at hans handlinger derfor stikker i den modsatte retning. 

 

Lad det være sagt: Vi kan ikke undgå at støde ind i usunde mennesker. 

Men…

vi kan lære os selv at blive detektiver på det, som ikke er godt for os.

Vi kan lære at sige nej tak. Lære at gå før end, at vi lukker dem helt ind i vores tilværelse.

 

 

 

 

xdfdf

1. Kend dig selv

2. Lyt til din mavefornemmelse

3. Vær modig og gå, når dét er nødvendigt.

 

Lad os gå i dybden med “de tre vigtige områder”…

1. Kend dig selv.

Med dette mener jeg, at du skal blive bevidst. Bevidst om dine sår. Din grænser. Dine behov. Din drømme. Du skal give dig tid til at lære dig selv rigtigt godt at kende. Hvis vi indleder en relation, mens vi ikke rigtigt har gjort os tanker om, hvad vi selv vil have og ikke have i tilværelsen, ja så er det ekstremt let at komme til at please, bøje af og give styringen til den anden part. Og det kan koste meget blod, sved og tårer, når vi pludselig opdager, at vi er endt i et parforhold, der viste sig at være alt andet end godt for os. 

Derfor har vi en vigtig opgave allerede inden, vi åbner op for et andet menneske: vi skal kende os selv først.

 

2. Lyt til din mavefornemmelse.

Træn dig i at lytte efter, hvad dit indre fortæller dig. Vores mavefornemmelse fortæller os langt mere, om hvad der er godt ikke og ikke godt for os. Langt mere end vi tror. Du er måske som mange andre vant til at ignorere den, fordi du gerne vil please, tage dig godt ud, være venlig, ikke være til besvær, gerne vil elskes og så videre. Men i jagten på at være alt det, kan vi komme til at ofre den fine GPS, som din mavefornemmelse er.  

 

3. Vær modig.

Mod er den sidste og afgørende del af denne 3-trins raket. For uden mod hjælper det ikke meget at kende dig selv, lytte til din mavefornemmelse samt kunne gennemskue en date eller partner, hvis du ikke har modet til at gå væk. Derfor er træning af mod et ganske overset område, og som kan få stor betydning for dig og ikke kun dit kærlighedsliv, men din tilværelse generelt, hvad hvor og med hvem du ender. 

 

Kend. Lyt. Gør.

Pas på dig

❤️

 

 

Følg eller del

Følg

Kvindeuniverset på SoMe

Del artiklen her

med en du holder af, og som kan få glæde af den.
Facebookmail