Den Skjulte Narcissist

Narcissisten er en energityv

Læsetiden er: 3 minutter

En energityv er en person, der dræner dig for energi

og som gør dig træt, i dårligt humør og som du knapt orker at have kontakt med. Det kan være utroligt hårdt at have en energityv tæt på dig.

 

Energityve kan være sværere at spotte, fordi de er eksperter i at manipulere dig. Grunden til at de har udviklet denne side er, at de har brug for at booste deres eget (dårlige) selvværd. De gør de ved at dominere andre gennem en række psykologiske spil. Energityve nyder at se den effekt, deres spil har på modparten, der ofte bliver forvirret, usikker og tager ansvar og skyld på sig.

 

Sådan genkender du en energityv:

Energityve er eksperter i at skabe negative stemninger, konflikter, intriger og dramaer. De er dem, der er på tværs i diskussioner eller lægger en dæmper på andres glæde og begejstring. Og de kan være humørsyge og råbe højt – eller modsat at give dig “the silent treatment”, hvor du pludselig er luft for dem. De kan lade negative bemærkninger sive ud mellem sidebenene og er eksperter i sarkasme. De kan også gå i offerrollen og får den måde fokus på deres person.

 

Energityve kan også udvise to personligheder, hvor de udadtil er imødekommende, charmerende og søde, mens de bag lukkede døre viser deres mørke dominerende side.

 

Hvordan agerer du i forhold til en narcissistisk energityv?

Det er vigtigt, at du ved, at det intet har med dig at gøre. Energityven generer sin ubehagelige adfærd ene og alene på bagrund af hans egen indre tilstand. 

Det bedste du kan gøre er at vise, hvor dine grænser går. Vise at det ikke er ok med dig at blive behandlet på den måde. Det kan du gøre ved for eksempel at sige “hvis vi skal have denne diskussion, vil jeg gerne, at du taler respektfuldt til mig”.  Eller “jeg tænker, at det er bedre, at vi tager denne snak på et andet tidspunkt, hvor vi begge har summet lidt over xxx”. Og hvis du har brug for at lukke en ubehagelig samtale med det samme:  “jeg kan desværre ikke tale lige nu. Vi må finde et godt tidspunkt snartest. Hej-hej”. 

Det vigtigste er, at du ikke bliver i situationer, hvor energityven kan få held med at tromle dig ned med SIN indre negative tilstand. For den narcissistiske energityv stopper ikke af sig selv. Han fortsætter indtil modparten er der, hvor narcissisten synes, at han har fået genetableret balancen i sit eget indre system af dårlig selvværd og sygelig magtarrogance. 

 

Husk at energityve i virkeligheden har mere brug for os, end vi har for dem.

Pas på dig 

❤️

Skærmbillede 2020-06-19 kl. 13.10.12