Kærlighed og parforhold

Taler du hans kærlighedssprog?

Læsetiden er: 2 minutter

Super, så fik du igen et kostbart smykke af din kæreste. Det er jo sødt nok… men du bliver ikke glad. For i virkeligheden ville du hellere give en million for at have ham en hel weekend for dig selv på et dejligt hotel med nærvær, kram og dybe samtaler.

At kende og tale hinandens kærlighedssprog er et af de mest effektfulde redskaber, vi kan have til at opnå succes i vores parforhold.


Der findes 5 forskellige kærlighedssprog. Hver især giver og modtager vi kærlighedserklæringer på 1-2 af disse 5 kærlighedssprog. Men det er langt fra sikkert, at din partner har samme kærlighedssprog som dig – og det kan give store udfordringer, hvis I ikke kender og har fokus på den del af hinanden. For vi kan ende med at sidde uforløst med en oplevelse af ikke at være elsket og værdsat af vores partner, hvis denne udsender kærlighedserklæringer på et sprog, vi ikke forstår og taler. 

Men hvis vi forstår hinandens kærlighedssprog, kan vi møde hinanden et helt andet sted, hvor vi føler os set og mødt med dét, der betyder noget for os.


De 5 kærlighedssprog er:

1. Ord – Du holder af at modtage ros, kærlige ord og anerkendende ytringer.

2. Tid – At tilbringe tid sammen er vigtig for dig. Det kan være hjemlig hygge, ture i skoven, fælles sportsaktiviteter, paraftener, etc.

3. Berøring – Fysisk berøring og kontakt er vigtig for dig. Et kys, holde i hånd, sidde tæt i sofaen, massage, sex,

4. Gaver – Du føler dig elsket, når din partner har tænkt på dig og gjort sig umage for at købe noget, som du bliver glad for.

5. Tjenester – Du bliver lykkelig, hvis din partner gør noget for dig, f.eks. køber ind, tømmer opvaskemaskinen, fylder benzin på bilen, tager børnene med på legepladsen eller hvis han hjælper dine forældre med at male huset.


Hvilket kærlighedssprog er dit – og hvilket er din partners?

Tag en snak omkring jeres kærlighedssprog – og fortæl, hvad der er vigtigt for jer hver især ❤️