Kærlighed og parforhold

Han var min soulmate. Og nu er han væk.

Læsetiden er: 4 minutter

Hvis du har prøvet at være på online dating (det har jeg) så har du sikkert mødt profiler, hvor der står “søger min soulmate”.

Det lyder super romantisk. Men jeg vil ikke her gå i dybden med, hvad en soulmate er. For jeg forstår, at det er vanvittigt individuelt, hvad folk ligger i ordet soulmate. Og nogle tror tilmed ikke, at vi har en soulmate.

 

Jeg vil i stedet fokusere på, hvad der sker med nogle af os, når vi så brændende ønsker os at ende op med en soulmate

 

 

Når en soulmate forsvinder

Jeg er så ulykkelig. Jeg føler ikke, at jeg kan leve uden ham. Han var min soulmate.

Sådan fortæller en kvinde, jeg havde en samtale med for nylig. Hun var for 3 år siden blevet afvist af en mand, hun havde kendt i meget lang tid. De var ifølge kvinden soulmates. Og i hendes verden var det meningen, at de skulle være sammen. Det var også hendes forståelse, at han havde det på samme måde. Hun havde også haft romantiske følelser for ham. Og han for hende. Hun havde drømt om en fremtid med ham. Men han havde afbrudt deres relation og var rejst til Norge. 

“Hjælp mig med at komme videre. For det føles nogle gange, som om at jeg skal dø. Så meget savner jeg ham. Mine tanker kredser om ham hele tiden. Har svært ved at eksistere og jeg føler, at mit liv ikke rigtig har nogen mening, nu hvor han er væk”. 

 

 

 

Når din tid bliver stjålet. Af dig

Jeg spurgte hende om, hvordan hun mærkede, at de var soulmates.

Hun fortalte mig, at hun bare vidste, at de var ment to be. Og at hun var vanvittigt forelsket og betaget af ham. Jeg spurgte hende, hvad hun tænkte omkring, at de i hendes optik var ment to be, når nu HAN faktisk havde vendt hende ryggen (og var blevet gift i Norge, fortalte hun).

Jeg fortalte hende om et citalt fra den engelsk-amerikanske relationscoach Matthew Hussay. Han siger, at vi ikke er soulmates, hvis den ene part ikke vil være soulmate. Forstået på den måde, at hvis kvindens soulmate afviser hende, ja så har han faktisk afvist hende som værende HANS soulmate. Og så er der et mismatch.

Jeg sagde til hende, at jeg sagtens forstår hendes tanker. Men at der i denne afvisning lå vigtig læring for hende. For ved at gå og længes efter en soulmate, der ikke er samme sted som hende selv, ja så frarøvede hun faktisk sig selv en del af tilværelsen. 

 

For når man mest lever i fortiden eller i en fremtid, der ikke er her endnu, så spilder man kostbar tid. Man spilder måneder. Man spilder år. Man spilder måske endda årtier. Ja, til med hele livet.

 

Man mærker ikke livet. Man er ikke nærværende tilstede. Men i stedet kreerer man en drømmeboble, som ikke rigtig har noget med virkeligheden at gøre. Og alt dette er med til at stjæle fra os. Stjæle vores tid, opmærksomhed, muligheder. Fordi vi i vores egen vildfarelse at ønske at være et andet sted, med en anden ja så kan man ikke også være hel og tilstede. Og giver derfor ikke nuet opmærksomhed. 

 

 

Hvordan kaster man jagten på en soulmate fra sig?

Efter en god og lang snak var det som om, at kvinden blev bevidst om, hvad det var hun gjorde. På daglig basis.

Hun have nemlig været i fuld gang med at snyde. Snyde sig selv hver eneste dag for alt det gode, som livet er. 

Men det så hun bare ikke. Hun hørte det bare ikke. Hun mærkede det bare ikke.

Fordi hun havde været fuldstændig optaget af tanker om den person, som hun havde overbevidst sig selv om, var hendes soulmate. Men som jo i virkeligheden faktisk havde valgt hende fra. Som helt fysisk var rejst bort.


For det er sådan, at vi nogle gange bruger jagten og drømmen på en soulmate som en flugt fra tilværelsen. Fra det forhold vi er i. Eller fra livets og hverdagens trummerum. Fra de drømme om et interessant og givende liv, vi engang havde for os, men som vi ikke rigtig kan finde ud af at forfølge. 


Soulmate-tanken bliver for nogle en flugt. En måde at deale med den måske nogle gange trivielle virkelighed, vi rent faktisk lever i. For med en soulmate bliver alting jo godt, ikke? Med en soulmate er alting jo fuldendt. Perfekt. Lykkeligt. Og så kan det blive en nærmest besættelse eller et drug at flygte væk i en boble indeholdende en soulmate-relation (navngiven eller imaginær). 


Derfor kære skønne dig, hvis du kan nikke genkendende til det, du lige har læst. Så kan det være, at du i stedet på en kærlig måde skal se på, om der er noget i din tilværelse du mangler? Og om denne soulmate-drøm i virkeligheden er en længsel efter at få kigget på noget i dig og dit liv, som du for længe har ignoreret.

 

Pas på dig

❤️

 

Følg eller del

Følg

Kvindeuniverset på SoMe

Del artiklen her

med en du holder af, og som kan få glæde af den.
Facebookmail