Skab personlige forandringer

Skal jeg virkelig bare acceptere det?

Læsetiden er: 3 minutter

At bruge din historie og dine oplevelser som dit brændstof

Ingen af os kommer igennem livet uden ar på sjælen. Det er en del af dét at være menneske. Nogle af arene er dybe og traumatiske, andre gange er de lettere at kigge på.

Vi kan føle uretfærdighed, når arene er lavet på os i barndommen, måske er det ligefrem vores forældre, der har forårsaget arene. Det er ikke i orden. Slet ikke. Det er jo i barndommen, at vi skal beskyttes, elskes og passes på. 

Andre gange har vi fået arene i relationer til usunde mennesker omkring os i vores voksenliv – en partner, et familiemedlem, en chef, kollega osv.

Og Mette, skal jeg så virkelig bare accpetere det? Acceptere hvad andre har gjort mod mig?

Ja – og nej.

Vores indgangsbillet til livet og billet til rejsen igennem barndommen og voksenlivet er for nogle af os, mange af os, ikke var særligt befordrende for vores opvækst, udvikling, tryghed og indre ro. 

Det er let at falde i offerrollen, når “fuldstændig unfair” er overskriften på, hvad vi har været igennem.

Og det ER unfair. Punktum. Og det er ok at være frustreret og ked af det. Det handler jo om dig. Om dit liv. Det handler om, at du blot udviser omsorg for dig og dit indre. 

Men omsorg er OGSÅ se, om du kan vende din historie til en kraft. En kraft, som kan få dig katalyseret ud af din “offerrollen”.

Vent lidt, jeg ved, at det lyder provokerende. Men lad mig forklare.

Min filosofi, min overbevisning, er, at når vi formår at ændre vores situation, vores oplevelser til noget brugbart fremadrettet, er vi ved at skabe vores fremtid – på vores egne præmisser.

Det umiddelbart letteste at gøre er at læne os tilbage og bruge vores energi på at fokusere på dét, der har været. Hvor smertefuldt og negativt det har været for os. Men kommer vi nogle vegne med det? Det tror jeg ikke.

I stedet skal vi nu som voksne have følgende mantra: vores historie skal ikke blive ved med at jage os.

Måske kender du udtrykket “There is a crack in everything” – Der er sprækker i alt – og her kan lyset trænge ind. Og det er dét, du skal. Lade lyset trænge ind. Du skal BRUGE din historie, dine oplevelser som brændstof for at skabe det, du ønsker fremadrettet for at forme en fremtid, der giver dig det, du allermest ønsker dig

 

Det vil sige, at for dig, der har haft en smertefuld barndom, sig til dig selv “mine børn skal opleve alt det modsatte af, hvad jeg oplevede”. Og derefter sætter du dig dagelige mål for, hvordan du som mor skaber en tryg, forudsigelig og kærlig barndom for dine børn. Du bruger altså dine egne erfaringer til at sigte mod alt det, som du gerne ville have haft. Og som du nu har mulighed for at vælge at give dine børn.

 

Eller måske har du været i usunde parforhold, måske endda med psykisk vold. Brug dine smertefulde erfaringer som brændstof for aldrig at lande i sådan forhold mere. Sig til dig selv “Jeg vil i stedet bruge mine erfaringer til at vide, hvad der er godt og skidt for mig i fremtiden, så jeg kan komme væk førend, at jeg bliver manipuleret og fanget i forholdet”. Her bruger du igen din historie som dit brændstof til at gøre noget andet.

Og det er sådan, det virker. Når vi formår at bruge vores historie, vores oplevelser… alt det, vi gerne ville have været foruden, som brændstof til at finde en anden vej videre. Dér lige der har vi ændret vores mindset fra fastlåst offerrolle til at sidde i førersædet i vores eget liv.

Det er frihed så det basker!

❤️

Skærmbillede 2020-06-19 kl. 13.10.12