Den Skjulte Narcissist

Narcissisten og de sociale medier​

Læsetiden er: 3 minutter

De sociale medier er en af narcissistens foretrukne legepladser

Her kan han redigere og manipulere med virkeligheden. Via opslag med billeder, der præcist passer til hans mission om at skabe et falsk image, samler han aktivt social support, sympati, engagement, medfølelse, beundring mm. Altsammen for at manipulere omverdenen til at tro, at han er et fantastisk menneske.

 

Er du skilt fra narcissisten, kan han også bruge SoMe til at vise jeres fælles venner og netværk, at han har et fantastisk liv – nu hvor han heldigvis er sluppet af med dig. Han kan vise et hav af happy-family-billeder af jeres fælles børn og hans ny kone. Og på den måde høste stor ros for sin faderrolle samt give indtryk af, at han virkelig er et bedre sted nu. For det ser helt vildt lykkeligt ud der på hans Facebookside. På den måde kan han også sende dig subtile “beskeder”, der har til formål at gøre dig ked af det, jaloux, stresset og frustreret.

 

En narcissistisk partner eller ekspartner kan også bruge de sociale medier til hele tiden at holde øje med dig. Det kan være, at du sætter indhold op, som viser, at du hygger med dine veninder. Det irriterer narcissisten, fordi han i virkeligheden helst vil have, at du har det elendigt. For så kan han bedre trumle dig. Du vil derfor sandsynligvis opleve en eller anden “psykisk afstraffelse” efterfølgende.

Det kan også være, at du sætter indhold op, der indikerer, at du er trist (efter jeres brud). Det giver til gengæld narcissisten viden, magt og nydelse. At vide at du (hans eks) har det dårligt. 

 

Narcissisten kan også bruge SoMe til at lave trekantsdrama med. Han kan bruge kneb som at like eller kommentere på andre kvinders opslag eller fotos i håb om, at du ser det. Eller at en affære ser, at han liker og kommentere dine (hans nuværende kone) opslag. Det er for ham ligegyldigt. Dét der er vigtigt for ham er, at han kan lave et trekantsdrama, hvor 2 eller flere kvinder slås om ham.

Når han laver trekantsdrama på dig (hans nuværende partner), gør han de udelukkende for at gøre dig jaloux. Og hvis du konfronterer ham, vil han fortælle dig, at du er skør, usikker, at det altsammen er inde i dit hoved. Og hvorfor gør han alt dette? For at gøre dig usikker, få dig til at tvivle på din egen intuition og for at lege med dine følelser og få magt over dig. 

 

Narcissister bruger også de sociale medier i sin jagt på næste offer. Alle os på de sociale medier har billeder og indhold på vores sider. Det kan være, at du har et billede af dig og din afdøde farmor, et foto af dine børn i en hyggelig familiesituation eller du har masser af indhold fra dine løbeture. Al den information bruger narcissisten til at danne sig et billede af, hvem du er. Så han når inviterer dig ud kan fake, at han er interesseret i de samme ting i livet som dig. Og på den måde få dig hooked som næste partner/offer, fordi du oplever (og tror oprigtigt), at I har så meget til fælles.

 

Så hvad kan du gøre?

Du kan bruge dine observationer om hans adfærd på SoMe til at mærke efter, om du sige “jeg er så ligeglad. Det rager mig, hvad han foretager sig” eller “Dette er endnu et bevis på, at han ikke er sund for mig at have i mit liv”.

Det vigtigste er, at du ikke bare lader stå til. At du mærker, når nok er nok. Narcissisten stopper nemlig aldrig med sin evige jagt på opmærksomhed og magt.

 

Pas på dig 

❤️

Skærmbillede 2020-06-19 kl. 13.10.12