Skab personlige forandringer

Du er selv ansvarlig for dit humør

Læsetiden er: 2 minutter
beauty, smile, happy

Du læste rigtigt.

Vi er helt og aldeles selv ansvarlige for vores humør.

Men Mette, hvad så når min kollega provokerer mig? Så er det da hendes skyld. Eller når trafikken pakker om morgenen, fordi en lastbil holder på tværs på vejen? Det er da klart, at jeg bliver vred og stresset over det! Eller når min kæreste sårer mig i vores diskussioner. Så kan jeg da ikke undgå at blive ked af det.

Og hør her. Jeg forstår SÅ godt, hvad du siger.

Det handler ikke om, at vi aldrig mere må reagere på andres adfærd.

Det handler om, at vi altid har et valg. Og det valg er, at vi kan bestemme helt for os selv, om vi vil give personen lov at tage vores energi og humør fra os.

Mange af mine klienter har en oplevelse, at ANDRE er herre over deres humør. Men intet kunne være længere fra sandheden. For det er i virkeligheden os selv, der bestemmer, om eller hvordan vi vil reagere. 

Siger vi ja, giver vi den anden person fjernbetjeningen til vores humør. Og vi bliver revet med og ender i stemninger som ked af det, irritation, stresset, bekymret etc.

Siger vi derimod nej, beholder vi fjernbetjeningen over vores eget humør hos os selv. 

At blive opmærksom på, at vi rent faktisk kan bestemme vores eget humør gennem bevidst at vælge, hvordan og hvor meget vi vil reagere på en persons handling eller på en given situation, giver os et helt andet sted at stå… og komme videre fra.

Jeg kalder det personlig frihed.

Skærmbillede 2020-06-19 kl. 13.10.12